J 2022

Jak se mění gastronomické služby

BUREŠOVÁ, Pavla a Květoslava ŠUSTOVÁ

Základní údaje

Originální název

Jak se mění gastronomické služby

Název česky

Jak se mění gastronomické služby

Název anglicky

How the operation of catering services is changing

Autoři

BUREŠOVÁ, Pavla (203 Česká republika, garant, domácí) a Květoslava ŠUSTOVÁ (203 Česká republika, domácí)

Vydání

Výživa a potraviny, Praha, SPOLEČNOST PRO VÝŽIVU, Z.S. 2022, 1211-846X

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

21101 Food and beverages

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Organizační jednotka

AMBIS vysoká škola, a.s.

Klíčová slova česky

Gastronomické služby, restaurace, kavárny, stravovací služby

Klíčová slova anglicky

Gastronomic services; restaurants; cafes; catering services

Štítky

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 21. 3. 2023 13:14, Bc. Olga Puldová

Anotace

V originále

Článek zobrazuje vývoj gastronomických služeb od počátku až dodnes. Navazuje analýza současného stavu a změny, které nastaly následkem koronavirových omezení v resortu gastronomických služeb. Gastronomické služby tvoří soubor hmatatelného produktu (jídlo a nápoj) a nehmatatelné služby (servis, prostředí, komunikace), které jsou poskytovány podle rozsahu a provozních možností v různých poměrech.

Anglicky

The article shows the development of gastronomic services from the beginning to the present day. An analysis of the current state and changes follows, which occurred as a result of coronavirus restrictions in the resort gastronomic services. Gastronomic services form a set tangible product (food and drink) and intangible service (service, environment, communication), which are provided according to scope and operational capabilities.