2022
Jak se mění gastronomické služby
BUREŠOVÁ, Pavla a Květoslava ŠUSTOVÁZákladní údaje
Originální název
Jak se mění gastronomické služby
Název česky
Jak se mění gastronomické služby
Název anglicky
How the operation of catering services is changing
Autoři
BUREŠOVÁ, Pavla (203 Česká republika, garant, domácí) a Květoslava ŠUSTOVÁ (203 Česká republika, domácí)
Vydání
Výživa a potraviny, Praha, SPOLEČNOST PRO VÝŽIVU, Z.S. 2022, 1211-846X
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
21101 Food and beverages
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Organizační jednotka
AMBIS vysoká škola, a.s.
Klíčová slova česky
Gastronomické služby, restaurace, kavárny, stravovací služby
Klíčová slova anglicky
Gastronomic services; restaurants; cafes; catering services
Štítky
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 21. 3. 2023 13:14, Bc. Olga Puldová
V originále
Článek zobrazuje vývoj gastronomických služeb od počátku až dodnes. Navazuje analýza současného stavu a změny, které nastaly následkem koronavirových omezení v resortu gastronomických služeb. Gastronomické služby tvoří soubor hmatatelného produktu (jídlo a nápoj) a nehmatatelné služby (servis, prostředí, komunikace), které jsou poskytovány podle rozsahu a provozních možností v různých poměrech.
Anglicky
The article shows the development of gastronomic services from the beginning to the present day. An analysis of the current state and changes follows, which occurred as a result of coronavirus restrictions in the resort gastronomic services. Gastronomic services form a set tangible product (food and drink) and intangible service (service, environment, communication), which are provided according to scope and operational capabilities.