J 2022

Jak se mění gastronomické služby

BUREŠOVÁ, Pavla and Květoslava ŠUSTOVÁ

Basic information

Original name

Jak se mění gastronomické služby

Name in Czech

Jak se mění gastronomické služby

Name (in English)

How the operation of catering services is changing

Authors

BUREŠOVÁ, Pavla (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution) and Květoslava ŠUSTOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution)

Edition

Výživa a potraviny, Praha, SPOLEČNOST PRO VÝŽIVU, Z.S. 2022, 1211-846X

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Article in a journal

Field of Study

21101 Food and beverages

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

is not subject to a state or trade secret

References:

Organization unit

AMBIS University

Keywords (in Czech)

Gastronomické služby, restaurace, kavárny, stravovací služby

Keywords in English

Gastronomic services; restaurants; cafes; catering services

Tags

Tags

Reviewed
Changed: 21/3/2023 13:14, Bc. Olga Puldová

Abstract

In the original language

Článek zobrazuje vývoj gastronomických služeb od počátku až dodnes. Navazuje analýza současného stavu a změny, které nastaly následkem koronavirových omezení v resortu gastronomických služeb. Gastronomické služby tvoří soubor hmatatelného produktu (jídlo a nápoj) a nehmatatelné služby (servis, prostředí, komunikace), které jsou poskytovány podle rozsahu a provozních možností v různých poměrech.

In English

The article shows the development of gastronomic services from the beginning to the present day. An analysis of the current state and changes follows, which occurred as a result of coronavirus restrictions in the resort gastronomic services. Gastronomic services form a set tangible product (food and drink) and intangible service (service, environment, communication), which are provided according to scope and operational capabilities.