J 2019

The effect of the lactation stage on milk yield, composition and renneting parameters of milk in sheep reared under intensive nutrition

KONEČNÁ, Leona; Jan KUCHTÍK; Markéta SEDLÁKOVÁ; Květoslava ŠUSTOVÁ; Radek FILIPČÍK et. al.

Základní údaje

Originální název

The effect of the lactation stage on milk yield, composition and renneting parameters of milk in sheep reared under intensive nutrition

Název česky

Efekt laktace na mléčnou užitkovost a syřitelnost ovčío mléka vlive, výživy

Autoři

KONEČNÁ, Leona (203 Česká republika); Jan KUCHTÍK (203 Česká republika); Markéta SEDLÁKOVÁ (203 Česká republika); Květoslava ŠUSTOVÁ (203 Česká republika, garant, domácí) a Radek FILIPČÍK (203 Česká republika)

Vydání

Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis, Czech Republic, Brno, Mendel University in Brno, 2019, 1211-8516

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

40200 4.2 Animal and Dairy science

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Organizační jednotka

AMBIS vysoká škola, a.s.

EID Scopus

2-s2.0-85062508890

Klíčová slova anglicky

Stage of lactation;Sheep milk;Milk composition;Lacaune breed;Curd quality;Coagulation time

Štítky

Změněno: 11. 4. 2023 19:37, Bc. Olga Puldová

Anotace

V originále

The aim of our experiment was to assess changes in milk yield, composition and renneting parameters (pH, titratable acidity, coagulation time and curd quality) of sheep milk in the course of lactation and their relationships in the Lacaune ewes (n = 8), reared under intensive nutrition.The stage of lactation (SL) had a conclusive effect on the daily milk yield (DMY) and contents of all basic milk compounds.

Česky

Cílem našeho experimentu bylo posoudit změny mléčné užitkovosti, složení a syření parametry (pH, titrační kyselost, doba srážení a kvalita sýřeniny) ovčího mléka v kurzu laktace a jejich vztahů u lacaunských bahnic (n = 8), chovaných v intenzivní výživě.Fáze laktace (SL) měla průkazný vliv na denní dojivost (DMY) a obsah všech základní mléčné sloučeniny.