2019
The effect of the lactation stage on milk yield, composition and renneting parameters of milk in sheep reared under intensive nutrition
KONEČNÁ, Leona; Jan KUCHTÍK; Markéta SEDLÁKOVÁ; Květoslava ŠUSTOVÁ; Radek FILIPČÍK et. al.Základní údaje
Originální název
The effect of the lactation stage on milk yield, composition and renneting parameters of milk in sheep reared under intensive nutrition
Název česky
Efekt laktace na mléčnou užitkovost a syřitelnost ovčío mléka vlive, výživy
Autoři
KONEČNÁ, Leona (203 Česká republika); Jan KUCHTÍK (203 Česká republika); Markéta SEDLÁKOVÁ (203 Česká republika); Květoslava ŠUSTOVÁ (203 Česká republika, garant, domácí) a Radek FILIPČÍK (203 Česká republika)
Vydání
Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis, Czech Republic, Brno, Mendel University in Brno, 2019, 1211-8516
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
40200 4.2 Animal and Dairy science
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Organizační jednotka
AMBIS vysoká škola, a.s.
EID Scopus
2-s2.0-85062508890
Klíčová slova anglicky
Stage of lactation;Sheep milk;Milk composition;Lacaune breed;Curd quality;Coagulation time
Štítky
Změněno: 11. 4. 2023 19:37, Bc. Olga Puldová
V originále
The aim of our experiment was to assess changes in milk yield, composition and renneting parameters (pH, titratable acidity, coagulation time and curd quality) of sheep milk in the course of lactation and their relationships in the Lacaune ewes (n = 8), reared under intensive nutrition.The stage of lactation (SL) had a conclusive effect on the daily milk yield (DMY) and contents of all basic milk compounds.
Česky
Cílem našeho experimentu bylo posoudit změny mléčné užitkovosti, složení a syření parametry (pH, titrační kyselost, doba srážení a kvalita sýřeniny) ovčího mléka v kurzu laktace a jejich vztahů u lacaunských bahnic (n = 8), chovaných v intenzivní výživě.Fáze laktace (SL) měla průkazný vliv na denní dojivost (DMY) a obsah všech základní mléčné sloučeniny.