2022
Reduce the Sulphur Dioxide Content of Wine by Biological Process in Relation to the Content of Polyphenolic Substances
FIŠERA, Miroslav; Květoslava ŠUSTOVÁ; Pavel TVRZNÍK; Helena VELICHOVÁ; Eva LUKÁŠKOVÁ et. al.Základní údaje
Originální název
Reduce the Sulphur Dioxide Content of Wine by Biological Process in Relation to the Content of Polyphenolic Substances
Název česky
Snížení obsahu oxidu siřičitého ve víně biologickým procesem ve vztahu k obsahu polyfenolických látek.
Autoři
FIŠERA, Miroslav (203 Česká republika, garant, domácí); Květoslava ŠUSTOVÁ (203 Česká republika, domácí); Pavel TVRZNÍK (203 Česká republika); Helena VELICHOVÁ (203 Česká republika); Eva LUKÁŠKOVÁ (203 Česká republika); Lenka FIŠEROVÁ (203 Česká republika) a Stanislav KRÁČMAR (203 Česká republika)
Vydání
Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, Nitra, Slovak, Slovak University of Agriculture in Nitra, 2022, 1338-5178
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele
Slovensko
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Impakt faktor
Impact factor: 0.900
Organizační jednotka
AMBIS vysoká škola, a.s.
UT WoS
000771922500001
EID Scopus
2-s2.0-85129267874
Klíčová slova česky
polyfenoly; stabilizace; antioxidační kapacity; oxid siřičitý
Klíčová slova anglicky
Polyphenols; stabilization; antioxidant capacity; sulphur dioxide
Štítky
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 14. 4. 2023 12:09, Bc. Olga Puldová
V originále
The present study constitutes the first, but separate partsolved problems the possibility of reducing the content sulphites in wine, but completely independently usable in practice.
Česky
Předkládaná studie představuje první, avšak samostatnou část řešenou problematiku možnosti snížení obsahu siřičitanů ve víně, avšak zcela samostatně využitelnou v praxi.