J 2022

Reduce the Sulphur Dioxide Content of Wine by Biological Process in Relation to the Content of Polyphenolic Substances

FIŠERA, Miroslav; Květoslava ŠUSTOVÁ; Pavel TVRZNÍK; Helena VELICHOVÁ; Eva LUKÁŠKOVÁ et. al.

Základní údaje

Originální název

Reduce the Sulphur Dioxide Content of Wine by Biological Process in Relation to the Content of Polyphenolic Substances

Název česky

Snížení obsahu oxidu siřičitého ve víně biologickým procesem ve vztahu k obsahu polyfenolických látek.

Autoři

FIŠERA, Miroslav (203 Česká republika, garant, domácí); Květoslava ŠUSTOVÁ (203 Česká republika, domácí); Pavel TVRZNÍK (203 Česká republika); Helena VELICHOVÁ (203 Česká republika); Eva LUKÁŠKOVÁ (203 Česká republika); Lenka FIŠEROVÁ (203 Česká republika) a Stanislav KRÁČMAR (203 Česká republika)

Vydání

Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, Nitra, Slovak, Slovak University of Agriculture in Nitra, 2022, 1338-5178

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

10600 1.6 Biological sciences

Stát vydavatele

Slovensko

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Impakt faktor

Impact factor: 0.900

Organizační jednotka

AMBIS vysoká škola, a.s.

UT WoS

000771922500001

EID Scopus

2-s2.0-85129267874

Klíčová slova česky

polyfenoly; stabilizace; antioxidační kapacity; oxid siřičitý

Klíčová slova anglicky

Polyphenols; stabilization; antioxidant capacity; sulphur dioxide

Štítky

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 14. 4. 2023 12:09, Bc. Olga Puldová

Anotace

V originále

The present study constitutes the first, but separate partsolved problems the possibility of reducing the content sulphites in wine, but completely independently usable in practice.

Česky

Předkládaná studie představuje první, avšak samostatnou část řešenou problematiku možnosti snížení obsahu siřičitanů ve víně, avšak zcela samostatně využitelnou v praxi.