2019
Kulinářský cestovní ruch-vybrané kapitoly
KRÁČMAR, Stanislav; Květoslava ŠUSTOVÁ; Pavla BUREŠOVÁ; Miroslav FIŠERA; Karol HERIAN et. al.Basic information
Original name
Kulinářský cestovní ruch-vybrané kapitoly
Name in Czech
Kulinářský cestovní ruch-vybrané kapitoly
Name (in English)
Culinary tourism - selected chapters
Authors
KRÁČMAR, Stanislav (203 Czech Republic); Květoslava ŠUSTOVÁ (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution); Pavla BUREŠOVÁ (203 Czech Republic); Miroslav FIŠERA (203 Czech Republic); Karol HERIAN (703 Slovakia); Vratislav KOZÁK (203 Czech Republic); Jan KUCHTÍK (203 Czech Republic); Eva LUKÁŠKOVÁ (203 Czech Republic); Táňa LUŽOVÁ (203 Czech Republic); Zdeněk MÁLEK (203 Czech Republic); Katarína MRKVOVÁ (703 Slovakia, belonging to the institution); S. ŠÁMÁNKOVÁ; Pavel TVRZNÍK (203 Czech Republic) and Helena VELICHOVÁ (203 Czech Republic)
Edition
1. vyd. Brno, 124 pp. 2019
Publisher
Key Publishing
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Book on a specialized topic
Field of Study
50700 5.7 Social and economic geography
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
is not subject to a state or trade secret
Publication form
printed version "print"
Organization unit
AMBIS University
ISBN
978-80-7418-315-7
Keywords (in Czech)
gastronomie; cestovní ruch; potravinářství; gastroturismus
Keywords in English
gastronomy; tourism; food technology; gastrotourism
Tags
Changed: 11/4/2023 19:16, Bc. Olga Puldová
In the original language
Cílem odborné knihy, navazující na knihu Základy gastronomie - vybrané kapitoly je seznámit čtenáře s problematikou gastronomického cestovního ruchu. Z hlediska gastronomických služeb jsou analyzovány tradiční potraviny a pokrmy dvou nejvýznamnějších oblastí Moravy Horácka a Valašska. Velkou kapitolu tvoří Putování za sýry – jejich historií, technologií výroby sýrů a produkty z mléka kravského, ovčího a kozího. Nápojová část odborné publikace je zaměřena na tuzemská vína s geografickým označením původu – Víno originální certifikace (VOC), pivem, pivními styly a charakteristikou vybraných minipivovarů Zlínského kraje. Odborná publikace je souhrnem výsledků výzkumné činnosti, znalostí a zkušeností odborníků a akademických pracovníků oboru gastronomie při aplikaci teoretických a praktických poznatků z praxe, v rámci gastronomie a cestovního ruchu.
In English
The aim of the specialist book, following on from the book Basics of gastronomy - selected chapters, is to familiarize the reader with the issues of gastronomic tourism. From the point of view of gastronomic services, traditional foods and dishes of the two most important regions of Moravia, Horácka and Wallachia, are analyzed. A large chapter is made up of Cheese Journeys – their history, cheese production technology and products from cow's, sheep's and goat's milk. The beverage part of the professional publication is focused on domestic wines with a geographical indication of origin - Wine of original certification (VOC), beer, beer styles and characteristics of selected microbreweries of the Zlín region. The professional publication is a summary of the results of research activities, knowledge and experience of experts and academic workers in the field of gastronomy when applying theoretical and practical knowledge from practice, within the framework of gastronomy and tourism.