C 2018

Globalizace v gastronomii

ŠUSTOVÁ, Květoslava

Basic information

Original name

Globalizace v gastronomii

Name in Czech

Globalizace v gastronomii

Name (in English)

Globalisation in gastronomy

Authors

ŠUSTOVÁ, Květoslava (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)

Edition

Ostrava, Management služeb, hotelnictví a cestovního ruchu III - vybrané kapitoly, p. 41-42, 2 pp. 2018

Publisher

Key Publishing s.r.o.

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Chapter(s) of a specialized book

Field of Study

50200 5.2 Economics and Business

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

is not subject to a state or trade secret

Publication form

printed version "print"

Organization unit

AMBIS University

ISBN

978-80-7418-301-0

Keywords in English

tourism management; hotel management; tourism services; gastronomy; catering services

Tags

RIV_VŠOH
Changed: 11/4/2023 20:34, Bc. Olga Puldová

Abstract

ORIG EN

In the original language

Cílem odborné knihy je vysvětlit význam a činnosti vybraných organizačních složek hotelového managementu a managementu cestovního ruchu, procesní vazby mezi nimi a seznámit odbornou veřejnost s aktuálními trendy, úspěšnými manažerskými technikami, ale i základními principy fungování hotelu a cestovní kanceláře. Dále si autoři kladou za cíl přispět k předání specifických profesních znalostí odborníkům, kteří se dále vzdělávají v oboru managementu hotelnictví a cestovního ruchu. Odborná kniha je souhrnem výsledků výzkumné činnosti, znalostí a zkušeností profesionálu z oboru hotelnictví a cestovní ruchu a pedagogů při aplikaci nejen teoretických poznatků, ale i poznatků z praxe.

In English

The aim of the book is to explain the meaning and activities of selected organizational components of hotel management and tourism management, the procedural links between them and to acquaint the professional public with current trends, successful management techniques, but also the basic principles of hotel and travel agency operations. Furthermore, the authors aim to contribute to the transfer of specific professional knowledge to professionals who are further educated in the field of hotel and tourism management. The professional book is a summary of the results of research activities, knowledge and experience of hotel and tourism professionals and educators in applying not only theoretical knowledge but also knowledge from practice.
Displayed: 8/10/2025 09:01